Το ιστορικό Ιμαρέτ 

Είναι ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα. Τρούλοι καλυμμένοι με μολύβι, σύμβολο της παλιάς πόλης. Καμπύλες επιφάνειες, ψηλόλιγνες καμινάδες, αισθητική της τουρκομπαρόκ περιόδου, τρεις εσωτερικοί κήποι εσπεριδοειδών, ο ένας με κινστέρνα. Το εντυπωσιακό συγκρότημα κτηρίων ήταν ένα kulliye για την ισλαμική εκπαίδευση, χτισμένο πάνω σε ένα παλαιότερο ιμαρέτ (πτωχοκομείο). Το ίδρυσε ο Μωχάμετ Άλη το 1817 στη γενέθλια πόλη του. Μετά από περιπέτειες αιώνων, αναστηλώθηκε από την οικογένεια των καπνεμπόρων Μισιριάν, για να γίνει σήμερα ένα σύμβολο ιστορίας στην πόλη της Καβάλας.

Παναγία: Η παλιά πόλη της Καβάλας

Έτοιμοι για μια βόλτα στο παρελθόν; Η Παναγία, η παλιά πόλη της Καβάλας, θα σας ταξιδέψει στο χρόνο. Τα αξιοθέατα της πόλης αδημονούν να τα ανακαλύψετε: το κάστρο και η ακρόπολη, το Ιμαρέτ και ο παλιός φάρος, η πλατεία του Μωχάμετ Άλη με το άγαλμα και το αναστηλωμένο από τους Μισιριάν κονάκι του, η εκκλησία της Παναγίας, το τζαμί του Χουσεΐν Μπέη, ο μεντρεσές του 17ου αιώνα, σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής βαμμένα στα πιο όμορφα χρώματα. Θησαυροί χρόνων σάς αποκαλύπτονται σε κάθε βήμα. Αιώνες ιστορίας και αποτυπώματα διαφορετικών πολιτισμών δίπλα δίπλα. Και δίπλα σας!

Το κάστρο και η Ακρόπολη

Η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μερικές γραμμές, αλλά η θέα χωράει σε μια λέξη: απίστευτη. Μπροστά σας, η παλιά και η νέα πόλη, ορμίσκοι και ολόγυρα το μπλε του Αιγαίου.

Γιά περισσότερες λεπτομέρειες:

0
Connecting
Please wait...
Στείλτε μήνυμα

Συγχωρέστε μας, αλλά δεν είμαστε αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι. Αφήστε ενα μήνυμα.

Όνομα.
* Email
* Περιγράψτε το πρόβλημά σας
Είσοδος

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια? Εξοικονομήστε χρόνο ξεκινώντας το αίτημα για βοήθεια ζωντανά.

* Όνομα
* Email
* Περιγράψτε το πρόβλημα σας
* Τηλέφωνο
Συνδεδεμένοι
Αξιολόγηση

Βοήθησε μας να σε βοηθήσουμε καλύτερα! Νιώστε ελεύθερα να μας αφήσετε κάποια επιπλέον αξιολόγηση

Πως θα βαθμολογούσες την εξυπηρέτηση μας?