Τουριστικός Οδηγός

Με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς, μοναστηριακό πλούτο, τον υγροβιότοπο του Νέστου, τα παραθαλάσσια χωριά, τις αμμουδιές, η Καβάλα προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νομού είναι η πόλη της Καβάλας που αποτελεί σημαντικό εμπορικό, βιομηχανικό και αλιευτικό κέντρο, με παράδοση στην επεξεργασία και την εξαγωγή καπνού.

Επισκεφθείτε την Παλαιά Πόλη, τη Μεσαιωνική Ακρόπολη, το Παράλιο Τείχος, το Υδραγωγείο, το Ιμαρέτ, το σπίτι της οικογένειας του Μωχάμετ Άλυ, τις παλιές καπναποθήκες, τις εκκλησίες της περιοχής καθώς και τους Αμμόλοφους στη θέση Άσπρη Άμμος. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Καλαμίτσα, Μπάτι, Τόσκα, Παληό και Περιγιάλι.

Χτισμένη στους πρόποδες του Παγγαίου η Ελευθερούπολη (Πράβι) διατηρεί δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Επισκεφθείτε τις Στοές των Αρχαίων Μεταλλίων, το Δασικό χωριό Παγγαίου καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο Παγγαίου στη θέση Κοιλάδα Ορφέα.

Γραφικό παραλιακό χωριό με αξιόλογη τουριστική υποδομή είναι η Κεραμωτή, χτισμένη κοντά στις εκβολές του Νέστου. Απολαύστε το δέλτα του ποταμού Νέστου με μαγευτικό δάσος και τις λιμνοθάλασσες από την Κεραμωτή ως τη Νέα Καρβάλη. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην Αμμόγλωσσα και τις παραλίες της περιοχής. Με ιαματικά νερά από την αρχαιότητα ακόμη ο παραθαλάσσιος οικισμός των Λουτρών Ελευθερών προσφέρεται για διακοπές με ηρεμία, όμως έχει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Τουριστική υποδομή έχει και το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Νέας Ηρακλίτσας. Η Νέα Καρβάλη είναι παραθαλάσσιο χωριό σε περιοχή με βιομηχανική ανάπτυξη. Η Νέα Πέραμος έχει εκτεταμένες παραλίες και τουριστική υποδομή και είναι παραθαλάσσιο χωριό. Στη Νέα Πέραμο μπορείτε μεταξύ άλλων να επισκεφθείτε την Αρχαία Οισύμη, τις εκκλησίες των Ταξιαρχών και του Αγίου Αθανασίου καθώς και τον Πύργο της Απολλωνίας.

Από το χωριό Νικήσιανη μπορείτε να επισκεφθείτε το Παγγαίο, τη μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας και το Κάστρο του Παλαιοχωρίου με θέα στην πεδιάδα των Φιλίππων και τα βουνά της Δράμας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της ανατολικής Μακεδονίας είναι οι Φίλιπποι. Βρίσκονται κοντά στο καπνοχώρι Κρινήδες και περιλαμβάνουν τα Τείχη και την Ακρόπολη, το Θέατρο, την Αγορά, την Παλαίστρα, τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου, τις Βασιλικές Α, Β, Γ και το Οκτάγωνο.

Η Χρυσούπολη απλώνεται κοντά στον ποταμό Νέστο και αποτελεί διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Επισκεφθείτε το Αισθητικό Δάσος των Στενών του ποταμού Νέστου, προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αγοράστε κρασί, τυριά, γλυκά κουταλιού και κουραμπιέδες και δοκιμάστε ψάρια και θαλασσινά καθώς και λουκάνικα, εάν επισκεφθείτε την Καβάλα.

0
Connecting
Please wait...
Στείλτε μήνυμα

Συγχωρέστε μας, αλλά δεν είμαστε αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι. Αφήστε ενα μήνυμα.

Όνομα.
* Email
* Περιγράψτε το πρόβλημά σας
Είσοδος

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια? Εξοικονομήστε χρόνο ξεκινώντας το αίτημα για βοήθεια ζωντανά.

* Όνομα
* Email
* Περιγράψτε το πρόβλημα σας
* Τηλέφωνο
Συνδεδεμένοι
Αξιολόγηση

Βοήθησε μας να σε βοηθήσουμε καλύτερα! Νιώστε ελεύθερα να μας αφήσετε κάποια επιπλέον αξιολόγηση

Πως θα βαθμολογούσες την εξυπηρέτηση μας?